Bakkerij Jonker: de beste oliebol van Gelderland
Bakkerij Jonker: de beste oliebol van Gelderland

Bakkerij Jonker: de beste oliebol van Gelderland

Bakkerij Jonker uit Oldebroek is erin geslaagd om door te dringen tot de top vijf van beste oliebolbakker van Nederland. Dit maakt hem hoe dan ook nummer 1 van Noordoost-Nederland en nummer 1 van Gelderland.

De definitieve uitslag van de jaarlijkse AD-oliebollentest wordt vandaag, woensdag, bekend gemaakt in het AD. De oliebollentest staat bekend om het hoge niveau en het vernietigende oordeel van de jury bij een slechte oliebol. Hendri Jonker van Bakkerij Jonker vertelt: ,,Wij hebben de afgelopen vijf of zes jaar meegedaan en scoorden iedere keer goed. Onze oliebollen kregen altijd het cijfer 8 of 8,5. Een prima cijfer uiteraard, maar mijn doel is altijd geweest om minimaal een 9 te halen. Vorige week heb ik te horen gekregen dat we in ieder geval bij de vijf beste oliebolbakkers van Nederland horen. Daar zijn we enorm trots op.”

RESULTAAT

Dit jaar gooiden Hendri en zijn vader Jan Jonker het over een andere boeg. Paste hij ieder jaar het recept her en der aan om tot een nog beter resultaat te komen, deze keer gooide hij het oude recept radicaal over boord en bouwde het recept van de grond af aan opnieuw op. ,,We hebben er heel veel energie in gestoken en er keihard voor getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, lacht hij trots. ,,De reactie van het AD was: ‘Jonker bakt jaar op jaar steeds beter, maar dit is de kroon op zijn werk’.” De eerste zak oliebollen werd eind november door het testteam bij Bakkerij Jonker opgehaald. ,,Toen ze terug kwamen voor nog een zak oliebollen, wist ik al dat we een goede oliebol hadden gebakken: we hoorden bij de beste tien bakkers. Er volgde nog een extra keuring en we hebben voor de eerste keer een 9 gehaald.”

AD-TEST

De oliebollen worden getest op vetkwaliteit en vetpercentage, op krokantheid, vulling en vullingverdeling, luchtigheid, textuur en smaak. ,,Het hele bakkersvak is prachtig, maar ik vind oliebollen echt een heel leuk product. Ik doe nu al een aantal jaar mee en ben steeds fanatieker geworden. Er doen ook jaarlijks steeds meer bakkers mee en daardoor wordt de competitie steeds heviger. Iedereen bakt namelijk steeds beter.” Jonker vervolgt: ,,Het leuke is ook dat je steeds meer leert en steeds meer kennis krijgt over het product. Smaaktechnisch is onze oliebol echt nog beter dan de afgelopen jaren. Ik heb ze al mogen bakken tijdens Kerst in de Vesting in Elburg en heb heel veel positieve reacties gekregen. Dat we nu tot de top vijf behoren is echt geweldig. De oliebollen van de eerste vijf bakkers schelen echt maar in finesses van elkaar. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik de beste oliebolbakker van Gelderland en zelfs van de hele Noordoost-Nederland ben.” De oliebollen zijn verkrijgbaar in alle vestigingen van Bakkerij Jonker. Er zijn vestigingen te vinden in Oldebroek, Wapenveld, Wezep en Heerde en daarnaast zijn er nog diverse verkooppunten.

[bron: https://veluweland.nl]

Bart

0 Comments

Leave a comment

OVER CITYBAKERY

City Bakery (Taart) wordt gedreven door een team van ambachtelijke bakkers en koks met passie voor goed en lekker eten. Met onze Noord-Hollandse ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit maken wij waar wat wij beloven (goed en lekker eten de volgende dag bezorgen) en staan de wensen van onze klanten uiteraard centraal.

NIEUWSBRIEF

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen en nieuwe producten.